Fakturering, EHF og EDI fakturering

Det finnes flere måter å fakturere elektronisk. Dette kan kategoriseres inn i eFaktura, EHF og EDI. Enkelt forklart er eFaktura er utviklet av bankene og havner rett inn i nettbanken din mens det nyere formatet, EHF-faktura, sørger for at faktura sendes enkeltvis til ditt regnskapssystem. EDI er mer komplekst og brukes når det sendes mange hundre fakturaer om dagen.

 

Hva er eFaktura?

eFaktura er et registrert varemerke og eies av Nets. Med eFaktura er det enklere for kunder å betale regninger, men det er opp til den enkelte kunde selv å inngå avtale med banken om å motta eFaktura. Papirfakturaer er kostbart, tidkrevende, mindre miljøvennlig og åpner for flere potensielle manuelle feil. Kontakt oss for mer informasjon om eFaktura.

Hva er EHF- Faktura?

I motsetning til eFaktura som dukker opp i nettbanken, kommer EHF-faktura (Elektronisk handelsformat) rett inn i ditt regnskapssystem. EHF-faktura er et digitalt format (XML) for virksomheter og offentlige myndigheter.

Det kan være hensiktsmessig også for enkelte privatkunder å motta EHF-faktura. Alle fakturaer til statlige organer skal derimot sendes elektronisk i EHF-format. I motsetning til eFaktura, behøver man med EHF-faktura ikke en avtale med den andre part for å sende faktura. Du trenger kun mottakerens organisasjonsnummer. Dette brukes til å identifisere firmaet i EHF-nettverket. Kontakt oss for mer informasjon om EHF-Faktura.

Hva er EDI-Faktura?

EDI (Electronic Data Interchange) er et system der alt sendes mellom leverandører og kunder elektronisk etter definerte og avtalebestemte kriterier. Når en kunde bestiller en vare, gjøres EDI informasjonen om til et standardisert format, slik at meldingen går direkte inn i leverandørens system. Systemet kan blant annet automatisk generere en ordrebekreftelse, som så sendes tilbake til kundens systemer via EDI i løpet av få sekunder. En faktura fra leverandøren sendes automatisk rett inn i kundens økonomisystem for videre behandling når varen er levert. Når fakturaen er godkjent og betalingen er utført, går det en melding tilbake om at ordren er oppgjort. Kontakt oss for mer informasjon om EDI-Faktura.

Velg hvilke tjenester vi utfører

Presis ars AS kan utføre alt innen regnskap og fakturering for deg, men du kan også velge å gjøre noe selv. Basert på dine ønsker og hva ditt budsjett er, kan vi sammen komme frem til hva som er den beste løsningen for deg og din bedrift.

Ordrebehandling og lagerstyring

Selv om ikke dette er kjernevirksomhet for oss, tilbyr Presis ars AS systemer som støtter lagerstyring. Du har tilgang til våre systemer og vi kan tilrettelegge for lagerstyring som fungerer best mulig for din bedrift. Vi er ikke et ordrekontor, og du må selv ta imot ordre samt legge inn i systemet, slik at du kan holde oversikt på egen produktbeholdning.